Annons
Nyheter

Skåne bäst i Sverige

Skånelaget i handboll tog hem spelet när Sverigecupen, liktydigt med SM för landskapslag, avgjordes i Katrineholm i helgen.
Nyheter • Publicerad 22 januari 2002

Skåne, innehållande fem Ystadskillar, blev bättre och bättre ju längre turneringen led och vann finalen mot Södermanland med bred marginal, 22-14. - Vi inledde väl lite knackigt i gruppspelet men från kvartsfinalen och framåt var vi outstanding. Vi har inga direkta fixstjärnor utan lever mycket på att vi har ett jämnt lag, säger Örjan Sterner, en av Skånelagets ledare. Skåne har stolta traditioner att leva upp till i Sverigecupen. Under de 24 år turneringen spelats har Skåne alltid gått minst till semifinal. Därför var det lite nervöst på sina håll i början. Hur som helst blev det seger i den första matchen mot Norr/Västerbotten med 27-17. Mot Östergötland i den andra låg Skåne under ett tag men körde sedan slut på sina motståndare och vann med 16-13. I den sista matchen i gruppen besegrades Uppland med 22-14. Kvartsfinalen mot Halland blev rena uppvisningen och slutade med vinst 24-10. Semifinalen mot Göteborg, som många menade var den moraliska finalen, slutade 20-13 i Skånefavör och i finalen blev det som sagt 22-14 mot Södermanland. Ystads IF har fyra representanter i truppen, Tim Rix, David Andersson, Jakob Fredsson och Rasmus Strömblad. IFK Ystad är representerat i form av Charlie Torstensson. Ingen av killarna tillhör förstauppställningen men gjorde bra ifrån sig när de väl kom in. Charlie gjorde sammanlagt nio mål, Jakob åtta och Rasmus sex. - Även om Skåne alltid legat bra till var det här första slutsegern på tre år så det känns jättekul, avslutar Örjan Sterner.

Fredrik Sörensson fredrik.sorensson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons