Annons
Nyheter

Stort knarkbeslag i Trelleborgs hamn

(UPPDATERAD) Tullen i Trelleborg stoppade under torsdagsförmiddagen två personbilar som visade sig tillsammans bära en last på drygt femtio kilo narkotika.
Nyheter • Publicerad 17 november 2006

Beslaget är ett av de största i sitt slag som gjorts i Sverige. Enligt ett anonymt tips som lämnats till Allehanda rör det sig om omkring 170 000 ecstasytabletter, men det vill tullen inte bekräfta i nuläget.

Om så är fallet är detta det största beslag av ecstasy i Sverige någonsin, enligt statistiken på Tullverkets egen hemsida.

Annons

Den beslagtagna narkotikan har låsts in över natten och kommer att undersökas under fredagen. Enligt uppgifter som inkommit till Allehanda kom bilarna med färjan från Travemünde.

– Det rör sig om tung narkotika och det är minst femtio kilo. Det har förekommit större beslag av narkotika, men det var många år sedan, säger Gösta Johansson som är vakthavande befäl på tullen i Skåne.

Personbilarna kom med en av färjorna från Tyskland vid tiotiden på torsdagsförmiddagen och kördes av två män som är i 50-årsåldern. Ingen av dem är hemmahörande i Sverige, men i nuläget vill man inte avslöja vilket land de kommer ifrån.

– Det hade inte kommit in något tips, utan beslaget är ett resultat av observanta tullares intuition och erfarenhet, säger Gösta Johansson men han är förtegen med detaljer kring beslaget.

I väntan på fortsatt utredning sitter de två misstänkta narkotikasmugglarna i förvar i Ystad.

Sara Riis Hasselskog

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons