Annons
Nyheter

Süperstar Orkestar: Balkanized

Süperstar Orkestar är en balkaniserad brassorkester från Stockholm. Klarinett, altsax, trumpeter och tubor spelar typiskt balkanskt: instrumenten uppmanar varann att ta i ännu lite mer och mer ändå!
Nyheter • Publicerad 25 november 2008

Detta oavsett om de morrar och brummar eller klingar högt och ljust, spelar snabbare än snabbt eller sentimentalt och smäktande. Bra arrangemang: blåsinstrumenten skorrar både tillsammans, med och mot varann, och släpps fram för att spela solo.

För rytmerna, som trycker på och drar upp farten, svarar Hakan Vreskala, född i Turkiet och bosatt i Sverige, på olika handtrummor och slagverk. I ett av spåren sjunger han också, stilla och minaretmässande, innan gästmusikern Ferus Mustafov från Makedonien kommer in med sin klarinett.

Låtarna är romska, traditionella eller nyare. Ett par låtar bryter av: Voulez Vous (hämtad från ABBA) och Gråt inga tårar (dansbandet Thorleifs). Den förstnämnda har blivit så där medan den andra passar perfekt i Balkan-stuk. Och Thorleif Torstensson finns själv med på sång.

Bengt Eriksson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons