Annons
Nyheter

Telia Sonera och LRF startar oväderssamarbete

Lantbrukarnas riksförbund (LRF) och Telia Sonera har formellt inlett ett oväderssamarbete, som egentligen började omedelbart efter stormen Gudrun för ett år sedan.
Nyheter • Publicerad 10 januari 2006

Överenskommelsen innebär att lantbrukarna och deras organisationer hjälper Telia Sonera med felsökning och skogsröjning när oväder slår ut el- och teletrafiken.

LRF:s lokalavdelningar och kommungrupper, Farmartjänst och olika maskinringar (grupper av lantbrukare som delar maskiner) kommer att ställa människor och maskiner till förfogande i krissituationer.

Annons

Enligt Telia Sonera har jord- och skogsägarna själva den bästa lokalkännedomen. Ett av de största problemen i samband med återuppbyggnaden efter stormen Gudrun har varit just röjningsarbetet i skogen.

"Telia och LRF har gemensamma intressen i detta. LRF:s medlemmar är beroende av fungerande teleförbindelser och vi har svårt att utföra reparationsarbeten om inte skogen är röjd", kommenterar Telia Soneras vd i Sverige, Marie Ehrling, i ett pressmeddelande.

Per-Åke Svensson, styrelseledamot i LRF Sydost, säger sig vara säker på att hela samhället efter Gudrun är bättre rustat om något liknande händer i framtiden.

Uppgörelsen omfattar till att börja med 33 kommuner i Sydsverige. (TT)

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons