Annons
Nyheter

Timbuktu: En high 5 & 1 falafel

Dom satsar på sej själv/ dom runkar i motvind, rappar Timbuktu om Reinfeldt och alliansen. Just den sortens klyschiga vänsterretorik präglar hela hans sjätte skiva – vilket förstås får trångsynta Timbrodebattörer och borgerliga ledarskribenter att se rött.
Nyheter • Publicerad 4 november 2008
Timbuktu. Bild: Claudio Bresciani
Timbuktu. Bild: Claudio BrescianiFoto: 

Och visst, merparten av En high 5 & 1 falafelär hippieromantisk, neoproggig hiphop som slår in vidöppna dörrar. Jason ifrågasätter det substanslösa konsumtionssamhället och alla mediekåta kändisprodukter som smutsar ned musikindustrin, medan våldets Malmö skildras i dystopiska Olympiska spelen 2012.

Hans sociala, kollektivistiska patos är välbehövligt, onådens höst 2008, men rimmen är så självskrivna att de gränsar till det förutsägbara, en politisk korrekthet som till slut bara blir präktig.

Annons

Desto intressantare är hans eskalerande minnesproblem i Glömten i ögateller svartsjukedramat i Mörkar– paradoxalt nog två spår av mer privat karaktär.

Musiken? Den sedvanliga Möllan-myllan av baktakter, Lundafunk, knorriga basgångar och akustiska gitarrer. Lär funka ypperligt live. (TT Spektra)

Nils Johansson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons