Annons
Nyheter

Traditionellt och modernt

Sen mitten av 70-talet har jag älskat Peter Rowans röst, som aldrig verkar kunna bestämma sej för om den ska sjunga ljust eller mörkare, om den hör hemma i bluegrass, folksång eller country.
Nyheter • Publicerad 5 juli 2007

På sitt senaste album, Quartet, sjunger Rowan och spelar akustisk Martin-gitarr i nära samspel också med Tony Rice´s otroligt fingerfärdiga solospel på en större Martin, Sharon Gilchrists flinka fingrar på mandolin och Bryn Davies akustiska bastoner som både svänger och förankrar.  På samma gång traditionell och otraditionell bluegrass, så personlig att den är evigt modern. Egna låtar av Peter Rowan, som Dust Bowl Children, blandas med material från mer och mindre närbesläktade genrer, till exempel To Live Is To Fly av countrysångpoeten Townes Van Zandt och Trespasses av både rock- och skriftpoeten Patti Smith.  Bengt Eriksson Betyg: Fyra  Peter Rowan & Tony RiceQuartetRounder/Playground 

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons