Annons
Nyheter

Trådvarufabriken avyttrar ytbehandlingsverksamheten

SG Larsson Trådvarufabrik i Onslunda skall avveckla bolagets ytbehandlingsverksamhet som handlar om förzinkning/kromatering och förnickling/förkromning.Ytbehandlingen skall framöver utföras vid en annan extern anläggning.
Nyheter • Publicerad 26 mars 2002

- Istället för galvanisering går vi över till platsbehandling, säger Göran Larsson, företagets VD. Det är inte lika jobbigt och betydligt skonsammare för miljön. Och vi behåller samma personalstyrka. I fortsättningen kommer verksamheten vid SG Larsson Trådvarufabrik att utgöras av cirka 25 arbetsplatser med maskinbearbetning, 20 svetsstationer och 5-6 stationer med bockning och pressning samt målning. Den utrustning, kemikalier och befintliga bad som använts vid ytbehandlingen skall avyttras. Och för detta kräver Länstyrelsen en avyttringsplan vilket företaget nu presenterat. Alla kemikalier och det slam, cirka 4 ton, som finns i bolagets eget reningsverk vilket är stämplat som farligt avfall kommer att transporteras och omhändertagas av godkända transportörer och mottagare. Kemikalier i obrutna förpackningar lämnas tillbaka till leverantörerna. Det egna interna reningsverket läggs ner och lokalerna, ytbehandlingslokalen och reningsverket rengörs för att så småningom användas som lager och förråd.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons