Annons
Nyheter

Tre Kronor bättre än någonsin

Cornelis Vreeswijk uttryckte det på pricken: "Åh, vad jag var lycklig i natt - ja det var en natt som satt bra där den satt!"
Nyheter • Publicerad 16 februari 2002

Visserligen skrev han knappast orden som en lovsång till Tre Kronor, men beskrivningen av nattens första riktiga match i hockeyturneringen, Sverige mot Kanada, sitter som en smäck. Jag har aldrig sett ett svenskt landslag i ishockey spela så bra som årets upplaga gjorde i den andra perioden mot Kanada. Ren uppvisning. Man ska dock vara försiktigt med att dra för stora växlar på segern. Att möta kanadensarna i den första gruppspelsmatchen är en helt annan sak än att möta dem i en match senare i turneringen när det verkligen gäller något och när NHL-proffsen lärt sig spela på stor rink och utan red-line-offside. Men oavsett om det blir medalj eller inte i OS för Tre Kronor finns det ingen som kan ta ifrån mig eller någon annan den oförglömliga första natten mot Kanada. Såg förresten att Mats Näslund tippade guld till Ryssland och silver till Sverige i årets OS. Den gamle OS-vargen kan mycket väl få rätt... Sporten

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons