Annons
Nyheter

Trelleborgskock prisas

Jimmy Brorsson, Trelleborg, får Svenska Kockars förenings ungdomsstipendium på 15 000 kronor. Bakom stipendet står mejerijätten Milko, Svenska kockars förening och Werners vänner.
Nyheter • Publicerad 2 juni 2006
Jimmy Brorsson, prisad kock. Arkivbild
Jimmy Brorsson, prisad kock. ArkivbildFoto: 

Priset som går under namnet, Stora Milko-priset, 2006, delas också ut till Emmely Samuelsson, Gävle. De tilldelas vardera 15.000 kronor för att de med stark målinriktning och stort engagemang satsar på ytterligare utveckling inom sitt yrke som kock.

Jimmy Brorsson gick ut Trelleborgs hotell- och restaurangprogram förra året och arbetar nu på Restaurang Hipp i Malmö. Han kom femma i Årets Kockelev 2004 och siktar på att bli Årets Kock.

Annons

– Jag brinner verkligen för mitt yrke och mat, det har faktiskt blivit en livsstil för mig, säger han. Jag skulle gärna vilja praktisera på någon gourmetkrog i New York eller Barcelona, och Milkopriset har ju gett mig den möjligheten.

De två stipendiaterna kommer att erhålla sina pris i samband med Restaurangernas Dag på Stora Scenen i Kungsträdgården i Stockholm den 5 juni kl 12.30. Priset delas ut av Werner Vögeli samt Peter Wilbois, ordförande i Svenska Kockars Förening.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons