Trelleborgskock prisas
Priset som går under namnet, Stora Milko-priset, 2006, delas också ut till Emmely Samuelsson, Gävle. De tilldelas vardera 15.000 kronor för att de med stark målinriktning och stort engagemang satsar på ytterligare utveckling inom sitt yrke som kock.
Jimmy Brorsson gick ut Trelleborgs hotell- och restaurangprogram förra året och arbetar nu på Restaurang Hipp i Malmö. Han kom femma i Årets Kockelev 2004 och siktar på att bli Årets Kock.
– Jag brinner verkligen för mitt yrke och mat, det har faktiskt blivit en livsstil för mig, säger han. Jag skulle gärna vilja praktisera på någon gourmetkrog i New York eller Barcelona, och Milkopriset har ju gett mig den möjligheten.
De två stipendiaterna kommer att erhålla sina pris i samband med Restaurangernas Dag på Stora Scenen i Kungsträdgården i Stockholm den 5 juni kl 12.30. Priset delas ut av Werner Vögeli samt Peter Wilbois, ordförande i Svenska Kockars Förening.