Annons
Nyheter

Två skottskadade på övningsområde

(Uppdaterad 15.33) Två militärer har skottskadats i benen på ett militärt övningsområde utanför Karlsborg i Skaraborg på torsdagseftermiddagen.
Nyheter • Publicerad 6 november 2008

SOS bekräftar att det är två personer som skottskadats på ett militärt övningsområde.

- Båda två har träffats i benen, enligt de första uppgifterna har den ene fått lättare skador, säger Jens Ramhöj, informationschef på K 3.

Annons

Skadorna bedöms inte vara livshotande, enligt Försvarsmaktens hemsida.

Med hur många skott de träffats är ännu inte känt. De har träffats av skott från vapen med finkalibrig ammunition.

Larmet till SOS Alarm i Västra Götaland kom in klockan 14.27. Larmcentralen skickade omgående dit två ambulanser och en ambulanshelikopter.De skadade är militärer och har förts till Kärnsjukhuset i Skövde. De är båda  utländska medborgare, bekräftar informationschefen på K 3, Jens Ramhöj, för TT.Det var ett specialförband som deltog i övningen, där soldater från olika länder deltar. Vad som hände vid övningen, som av försvaret kallas för scenarioövning, på skjutfältet strax norr om Karlsborg är oklart.Övningen avbröts omkring 14.20 på torsdagseftermiddagen, då de två militärerna träffades i benen.Övningsområdet är militärt och heter Hammarnäset och ligger utanför Karlsborg.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons