Annons
Nyheter

Ung Kultur Möts i festival

Två band, en sångerska och en konstnär står på programmet när det hålls lokalfestival inom ramen för Ung Kultur Möts (UKM) på Bénka-dí i Simrishamn på fredag.
Nyheter • Publicerad 16 mars 2004

Dessutom blir det Öppen scen där alla som vill kan framträda. Det lokala bandet Dazed on the Carpet är först ut på festivalen och då spelar de egenkomponerad musik. Medlemmar i bandet är Love Kjellsson, Philip Göransson, Jakob Wågström, Rasmus Persson och Joakim Karlsson. Nästa lokalband, och då handlar det om metal är Voorhees med Rasmus Andersson, Jakob Lindh, Fredrik Persson och Christopher Eldh. Efter det intar 13-åriga sångerskan Nicole Kanevad scenen. Philip Göransson från Dazed on the Carpet deltar också i rollen som konstnär. Musikevenemanget kör igång omkring kl 20 men ungdomshuset har öppet redan från kl 19 till midnatt. Ung Kultur Möts handlar om att arrangera festivaler som samlar alla kulturformer och tanken bakom är att visa på den rikedom av kultur som finns i den unga generationen. I Skåne arrangerar totalt 15 kommuner liknande festivaler och satsningen avslutas med en regional festival i maj. Eftersom UKM finns runt om i hela landet ska det också bli en riksfinal; i Luleå i augusti.

Jea Jonsson jea.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons