Annons
Nyheter

USA-trippel i herrarnas halfpipe

Lyckan var fullständig i Park City på herrarnas halfpipefinal. Hemmanationen USA krossade allt motstånd och vann tredubbelt med veteranen Ross Powers som segrare.
Nyheter • Publicerad 12 februari 2002

Magnus Sterner slutade på elfte plats efter att ha satsat allt, men fallit i båda sina åk. - Jag har haft skitskoj i dag. Och det första åket är jag nöjd med, säger 22-åringen från Leksand. Efter lite nervositet på morgonen var han helt lugn när det var dags för final. - När jag väl var i final släppte det. Att åka med sån här inramning har jag aldrig gjort förut. 16 000 på läktarna, perfekt pipe och strålande sol. Då var det också förutsättningar för strålande åkning. Och det blev det. Svindlande höjder Det råder flygförbud över Salt Lake City under de olympiska spelen. Det struntade finalisterna med Ross Powers i spetsen i. Satsningen från åkarna var våldsam och höjden på deras trick svindlande. Magnus Sterner hörde till de som flög allra högst. - Är nöjd med höjden, men snurrarna måste bli bättre. Och så måste jag stå. Det första finalåket såg ut att kunna bära honom upp på prispallen. Allt stämde ända fram till det sista tricket, en Rodeo 900. Men två och ett halvt varvs snurr blev för mycket. Magnus Sterner landade på kanten av halfpipen och fick ett stort poängavdrag. I sitt andra åk ramlade Leksandsåkaren redan på sitt tredje trick. Stefan Karlsson föll i sina båda kvalåk och missade finalen precis som Thomas Johansson.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons