Annons
Nyheter

Ystadbo åtalas i Trelleborg för dråp

Den ystadbo i 40-årsåldern som misstänks för dråpet, alternativt mordet, på en 50-årig man i Tolånga utanför Sjöbo i januari kommer att åtalas för sex punkter, vilka även omfattar narkotikabrott, hot och misshandel.
Nyheter • Publicerad 16 maj 2003

Mannen har suttit häktad sedan den 27 januari, några dagar efter det bråk på en fest i Tolångatrakten som slutade med att en person bragtes om livet. Till rättegången, som inleds i Trelleborgs tingsrätt på onsdag och för vilken rätten avsatt tre dagar, har åklagaren även samlat ihop en rad andra åtalspunkter som väntade på ystadbon när han greps. Det rör bland annat misshandel och flera fall av hotelser, riktade mot mannens dåvarande flickvän. Flickvännen har berättat att mannen också vid ett tillfälle huggit sin yxa genom en av hennes väggar. Ett annat misshandelsfall, som också inbegriper skadegörelse och olaga hot, ska ha inträffat i Lund i september i fjor. Ystadbon har då gått bärsärkagång hemma hos en lundabo, hotat honom med en yxa och därefter slagit sönder stora delar av möblemanget i hans bostad. I samband med en tullkontroll i Trelleborg i december 2002 greps ystadbon tillsammans med en annan man, med över 12 000 tabletter av det narkotikaklassade läkemedlet rohypnol. Kumpanen har erkänt att han köpt pillren i Tyskland, och att det var ystadbons roll att bära dem i land till fots, medan han själv lämnade färjan med bil. Åklagaren betraktar det som grov narkotikasmuggling. Den misstänkte har suttit anhållen för flera av åtalspunkterna, men frigivits efter förhör. Efter dödsfallet i Tolånga hr dock åklagaren begärt mannen häktad och flera gånger omhäktad, i väntan på att bevis kunde samlas inför rättegången.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons