Annons
Nyheter

Ystadskillar i stöten

Nio unga killar från Ystad är nu uppe och tävlar i Nordiska skolmästerskapet i biljard. Efter att ha lagt ner många timmar över de gröna borden på skolan och ungdomsgården Per Helsa gick de vidare till tävlingen i Stockholm.
Nyheter • Publicerad 9 maj 2003
Ystadskillar i Nordiska mästerskapet i biljard. Bild: Mark Hanlon
Ystadskillar i Nordiska mästerskapet i biljard. Bild: Mark HanlonFoto: 

- Biljard är oerhört stort i Ystad och vi ska komma i håg att för två år sedan blev ungdomar från Per Helsa nordiska mästare, säger Jens Isaksson som är fritidsledare på ungdomsgården. Taggade biljardspelare på väg till Nordiska mästerskapen. Faruk Zaimovic, Jimmi Folsing och Johannes Johansson (bakre raden från vänster) går i första ring på gymnasiet. Hampus Andersson, Salim Sundin och Andreas Boström går i sjuan på Västervång.Bild: Mark Hanlon I dag lördag är det SM-final och i morgon möts finalister från Norge, Danmark, Finland och Sverige. Mästerskapets biljardgren heter eight-ball. YA träffade några av de hårdtränande biljardspelarna innan deras avfärd till Stockholm. Hampus Andersson, Salim Sundin och Andreas Boström går i sjuan på Västervång och är redan något av veteraner. - Vi har alla spelat i fyra år och vi har tränat jättemycket inför den här tävlingen. Varje dag har vi spelat på antingen skolan eller fritidsgården. Det är lite nervöst, men bara lite, säger Salim Sundin. Fotnot: På bilden saknas biljardspelarna Emil Engström, Holger Ehde och Andreas Willmés.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons