Annons
Nöje

Alexander har blivit stor

Inför tredje säsongen har vampyrserien True bloods popularitet gått genom taket. Och Alexander Skarsgård har blivit ett Hollywoodnamn att räkna med på allvar.
Nöje • Publicerad 17 november 2009
Alexander Skarsgård. Bild: Scanpix
Alexander Skarsgård. Bild: ScanpixFoto: 

Det var i somras det hände. Säsong två av HBO-serien True bloodbörjade sändas i USA medan Alexander Skarsgård, i rollen som vampyren Eric, hade semester hemma på Ljusterö. Nu kom han till San Diego för mässan Comic-Con där han skulle delta i ett panelsamtal om serien. I salen väntade tusentals fans.

– Det var helt absurt. Folk hade flugit in från andra länder. Man bara skrattade, det var omöjligt att förstå vad som hade hänt. Jag är kvar i den förvirringen. För Alexander Skarsgård själv innebär True bloodssuccé att bevakningen av honom intensifierats.

Annons

Men han kan fortfarande gå och handla mat i Los Angeles utan större problem.

– Det är råviktigt att kunna leva som man vill och inte förändra sin vardag. Jag skickar inte folk att handla mjölk, där går fan gränsen.

– Människor kommer fram och vill ha autografer och tar bilder. Men de är gulliga och ödmjuka och ber om ursäkt att de stör. Jag har inga galna stalkers efter mig (skratt). Och jag blir smickrad att de tycker så mycket om serien.

Alexander har precis avslutat inspelningen av långfilmen Straw dogsdär han spelar mot bland andra James Marsden, Kate Bosworth och legendaren James Woods ("Han spelar min fotbollstränare. Han är grymt cool, rätt excentrisk och intensiv som fan".) Nu väntar inspelningen av True bloodsäsong tre.

– Jag ska göra press i London för de två första säsongerna, sedan ska jag tillbaka till LA och prova kostymer för säsong tre. Det känns väldigt kul. Vi har kommit varandra nära i teamet, de har blivit min surrogatfamilj. Men redan under Stockholms filmfestival som börjar på onsdag kan man få åtminstone höra Alexander Skarsgård i en ny roll.

Han har gett röst åt en av huvudpersonerna i svenska animerade Metropia– liksom hans pappa Stellan. Filmen har ordinarie biopremiär den 27 november.

– Jag tror att jag var den första i filmen som lade rösten, det var två år sedan. Scenen mot min farsa gick han in och gjorde två månader senare. Men det var jävligt häftigt att se vår scen i biosalongen.

Erik Helmerson (TT Spektra)
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons