Annons
Nöje

Avenue Q-gänget kommer till Ystad

Det är ett originellt gäng som kommer till Ystad på lördag. De bor alla på sunkiga Avenue Q i New York och de söker ständigt efter jobb, meningen med livet och kärlek.
Nöje • Publicerad 12 november 2008
Trekkie Monster ochLinus Wahlgren. Bild: Peter Knutson
Trekkie Monster ochLinus Wahlgren. Bild: Peter KnutsonFoto: 

Avenue Q är en musikal där livs levande skådespelare agerar med och mot dockor som ser ut att vara hämtade ur Sesam Streeteller Muppet Show. Tonen i musikalen är typ som i tv-serien Vänner, alltså storstadsliv med komplikationer kring det mesta. Det bjuds förstås på både sång, dans och musik.

Föreställningen kommer närmast från Maximteatern i Stockholm där den hade premiär våren 2007. Den rosades av kritikerna. Nu är föreställningen ute på turné i regi av Riksteatern och Maximteatern och på lördag spelas den i Ystad med start klockan 19.00.

Originaluppsättningen av Avenue Q hade urpremiär på off-Broadway i New York 2003 och blev omedelbart en stor succe. Redan samma år flyttade den till Broadway och tog där hem flera Tony Awards 2004 för Bästa musikal, Bästa manus och Bästa föreställning. I rollerna ser vi bland annat Linus Wahlgren, Jakob Stadell och Linda Holmgren.

Robert Dahlström robert.dahlstrom@allehandasyd.se
Robert Dahlström
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons