Annons
Nöje

Bo Kaspers dränkta av sprinklervatten - turné hotad

Nöje • Publicerad 3 november 2006

Det kunde inte börjat värre när Bo Kaspers orkester drog i gång med låten Min bil i ett fullsatt Vara konserthus på torsdagskvällen.

Sprinklersystemet satte i gång och vattnet forsade ned från taket. Scengolvet och bandets olika instrument dränktes i vatten, skriver Nya Lidköpings-Tidningen och Expressens nätupplaga.

Annons

– Det här är en katastrof för oss. Det är gamla instrument som vi samlat på oss under lång tid, sade Bo Kasper till NLT.

Hur stor skada instrumenten tagit är oklart. Men det står redan nu klart att händelsen påverkar Bo Kaspers orkesters fortsatta turné. De närmaste spelningarna i Västerås och i Gävle i helgen kommer att ställas in. Kanske blir det flera inställda konserter.

Instrumenten torkades redan under torsdagskvällen och kommer att monteras isär innan de testas på måndag. Först då vet man om det blir någon fortsättning på turnén, skriver NLT.

– Jag vet inte vad som hänt med det här är en katastrof, sade Torbjörn Möller på Vara konserthus. (TT)

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons