Annons
Nöje

Ett minne att sätta bladguld runt

Egentligen ville jag kommentera presidentvalet i USA eftersom jag inte fått min röstsedel än? Vad har hänt? Tänk om McCain får en hjärtattack och Sarah Palin tar över! Jag måste rösta på Obama!
Nöje • Publicerad 4 november 2008
Foto: 

Men eftersom svenska medier hårdbevakar valet, intill löjets rand, så slipper ni läsa om det här...

Vi går raskt över till minnen:

Annons

Det blir inte av att man sitter och klistrar in pappersbilder i ett album. Mina barn tycker att foto ska fungera på Facebook, annars är det inte lönt.

Jag har hundra cd med foto. Semestrar, bröllop, julaftnar, middagar, födelsedagar, barndop och vyer. Barn har fötts och tagit studenten under digitalkamerans epok. Men har jag samlat släkt och vänner för att minnas och återuppleva ögonblicken?

Nej.

Varför är det då så himla viktigt att ta foto på allting? Eller har jag missat något?

Undergångsstämning, krig, klimatförändringar, malande expertuttalanden om att syret tar slut, isarna smälter och vi kommer att drunkna allihop. KATASTROFER hit och dit i tid och otid, framförallt när finanserna går dåligt en SVART MÅNDAG vilken som helst. Jag kan döden dö av min vanligaste medicin eller bli våldtagen, styckad och lagd i en svart sopsäck. Tjolahopp.

I detta läge reas "Stora boken om kreativ scrapbooking" (Läsförlaget) ut. Dessutom med 24 syrafria ark med mallar och dekorationer! En gudomlig katalog över stämplar, ramar, bakgrundpapper, färgval, metalliceffekt, fyndtips, tyger och sybehör-allt för att göra Fotoalbumet med det lilla extra.

Min kusin har gjort fem tjocka album om en dag i sitt liv, nämligen bröllopsdagen. Garner, pärlor, en bit av bröllopsklänningen, flor, gästernas namnunderskrifter finns med! Hon struntar högaktningsfullt i om hennes barn kastar albumet för hon har haft roligt under själva skapandet och det har varit värt investeringarna, säger hon.

I varje affär med självaktning säljs klistermärke, självhäftande paljetter och etiketter med hjärtan. Det är lika vanligt att slänga ner en påse glitter i matkorgen som att handla mjölk, och jag tror att detta scrapbookande är den andra sidan av undergångsmyntet eller för den delen Palins eventuella styre över världens svajigaste ekonomi.

Varje ögonblick i livet blir mer betydelsefullt. Högtider, vänner, fester, upplevelser på semestern eller barnens kalas måste till varje pris återupplevas och högaktas eftersom man aldrig kan veta hur många ögonblick man har kvar att sätta bladguld runt.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons