Annons
Nöje

Ett rejält bottennapp

I den svenska dramakomedin Kärlek 3000 har huvudpersonen Sam en önskan om att uppleva något varaktigt, som ger färg åt hans osäkra person och gråa vardag. Då får han syn på Hanna.
Nöje • Publicerad 14 november 2008
Sam (Shahriyar Latifzadeh) drömmer om ett minne för livet och möter Hanna (Hanna Alström).bild: Noble Entertainment
Sam (Shahriyar Latifzadeh) drömmer om ett minne för livet och möter Hanna (Hanna Alström).bild: Noble EntertainmentFoto: 

Det är upplagt för ljuv romantik och skön poesi men även djup tragedi. Filmen blir till stora delar en lång transportsträcka med bland annat ett obegripligt inbrott och en badhusscen som övergår till vad som liknar schamporeklam.

Här finns fina ansatser. Jag ser en ungdomlig berättarglädje som lovar en hel del. Inspelningsplatserna har till exempel garnerats med kulörta lyktor och rekvisita i regnbågens alla färger. Och inledningen av busshållplatsscenen, när den grubblande ynglingen får råd av en främmande farbror, ger i bild, ord och handling uttryck för ett säkert berättande, där verklighet och dröm går samman. Skådespelaren Shahriyar Latifzadeh spelar med ett så vidöppet ansiktsuttryck, att jag verkligen vill veta mer om hans karaktär och figurerna runtomkring. Men regissören Shahriyar Latifzadeh bjuder inte till. Han levererar floskler och presenterar enkla lösningar. Som upphovsman borde han valt att antingen stå jag framför eller bakom kameran. Båda rollerna fungerar inte. Inte den här gången.

Mikael Nilsson (TT Spektra)
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons