Annons
Nöje

Hallå där Jan Lundgren...

...varför ville du jobba med Jojje och Arild?
Nöje • Publicerad 20 november 2009
Jan Lundgren, Jojje Wadenius och Arild Andersen har gjort en julskiva ihop. Bilder: Carl Hjelte, Malene Kalvik
Jan Lundgren, Jojje Wadenius och Arild Andersen har gjort en julskiva ihop. Bilder: Carl Hjelte, Malene KalvikFoto: 
...svenske gitarrveteranen Jojje Wadenius, som numera bor i Oslo,...
...svenske gitarrveteranen Jojje Wadenius, som numera bor i Oslo,...Foto: 
... och den norske basisten Arild Andersen.
... och den norske basisten Arild Andersen.Foto: 
Jazzpianisten och Ystadbon Jan Lundgren har gjort en julskiva tillsammans med ... Bilder: Carl Hjelte, Malene Kalvik
Jazzpianisten och Ystadbon Jan Lundgren har gjort en julskiva tillsammans med ... Bilder: Carl Hjelte, Malene KalvikFoto: 

– Därför att de är två fantastiskt duktiga musiker, och det kändes spännande att gå in i ett projekt med två så bra musiker. Det var egentligen min största drivkraft, inte själva jullåtarna. Att göra en julskiva var Jojjes idé. Så jag sa okej, va kul, det kan vi väl testa.

–För mig är det väl så att det är kul att göra jazz på oväntat material, på material som folk inte förväntar sig att man ska göra jazz av. Så när Jojje sa att vi kunde göra en julskiva av det så tror jag att både Arild och jag tände på det.

Annons

Hur tänkte du kring urvalet av låtar?

– Det var faktiskt Jojje som gjorde det. Han tog med sig runt 20 låtar, sen gjorde vi ett urval av de låtarna. Sen arrangemangen har vi gjort tillsammans, väldigt spontant när vi spelade ihop. Det var väldigt, väldigt, väldigt trevligt. Det är väldigt lätt att jobba med sådana musiker.

Vad är god jul för dig?

– Jag skrattar lite, för att... för mig är det... jag är 43 år gammal, och det är åter en jul, ännu en grej som går om och om igen varje år. Man ska handla julklappar, man ska klä granen, man ska titta på Kalle. Det finns en viss monotoni i det. Och jag gillar omväxling i mitt liv. Men det jag tycker om med julen är när man bara kan slappna av, äta gott, titta på tv. Ha det gott och avslappnat, helt enkelt. Det är bra jul för mig. Men för många är ju dagarna innan jul väldigt stressiga, tyvärr.

Emil Sandgren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons