Annons
Nöje

Khala Uma nominerade till årets barnalbum

Ystadsbandet Khala Uma har blivit nominerade till en grammis i kategorin årets barnalbum. Nu är det upp till svenska folket att bära dem ända fram.
Nöje • Publicerad 26 november 2008
Den 11 januari är det konsert med bland andra Khala Uma i Mariakyrkan. Konserten ges till förmån för brännskadade barn i Bolivia. Arkivbild: Sprisse Nilsson
Den 11 januari är det konsert med bland andra Khala Uma i Mariakyrkan. Konserten ges till förmån för brännskadade barn i Bolivia. Arkivbild: Sprisse NilssonFoto: 

Khala Uma, som består av Gitte Pålsson och Cesar Salazar med dottern Tania Pålsson Salazar, har nominerats för första gången. Även om Gitte Pålsson nominerades förra året med sin skiva Vilda djur.

- Hade någon sagt detta till mig för 20 år sedan när vi började med Khala Uma, att vi skulle bli nominerade till en grammis, då hade jag inte trott dem, säger Gitte Pålsson.

Annons

I kategorin årets barnalbum finns tio artister att rösta på. Rösterna, tillsammans med en jury, tar sedan ut de fem bästa och en vinnare.

- Vi hoppas verkligen att Ystadsborna vill rösta på oss.

För Gitte Pålsson känns det speciellt att bli nominerad, extra speciellt eftersom det är med familjebandet Khala Uma.

- Det känns jättekul eftersom det är en inspirationsplatta som inte bara är för barn och som handlar om någonting som har betytt så mycket för mig och min familj.

Hon ser nominering som ett bevis på att musiken har nått ut till människor och att de har lyckats berätta historien om Aymarfolket på ett bra sätt.

- Det känns verkligen himla roligt att bli nominerad. Det känns som om vi har kommit tillbaka och gjort det här mot alla odds.

Hur ska ni fira nomineringen?

- Ikväll ska vi sova och i morgon ska vi upp och spela för förskolebarn på Tjörn. Sedan ska vi åka ner och hälsa på några vänner i Göteborg och då blir det nog till att fira med lite vin.

Jonas Lindgrenjonas.lindgren@ystadsallehanda.se
Jonas Lindgren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons