Annons
Nöje

Ola Salo - snart också som film

Glammig rockartist, Melodifestivalvinnare och hyllad Jesus-figur. Ola Salo har många roller. Men i en kommande dokumentärfilm presenteras en sannare bild av artisten.
Nöje • Publicerad 4 november 2008
Glammig rockartist och hyllad Jesus-figur. Ola Salo har många roller. Bilder: Scanpix
Glammig rockartist och hyllad Jesus-figur. Ola Salo har många roller. Bilder: ScanpixFoto: 

Bilden av Ola Salo är präglad av glitter och glamour. Men den ensidiga bilden stämmer allt sämre med den person rockstjärnan är i dag. Just nu spelar filmaren Stefan Berg in en dokumentär om Ola Salo, med planerad premiär i januari 2010, där sångaren framträder på ett helt nytt sätt.

- Det är en skildring av en man som håller på att förändra sig inifrån, säger Stefan Berg.

Annons

Stefan Berg har känt Ola Salo sedan början av 1990-talet och planerade först att göra en kortfilm om honom. Men formatet räckte inte till. I stället blir det en långfilm, där Berg bland annat följer arbetet inför premiären på "Jesus Christ Superstar".

- När jag började planera filmen hade jag inte en aning om att han skulle vara med i "Jesus Christ Superstar", men det passade ganska bra in, för det är ett jättespännande projekt, säger Stefan Berg.

Stefan Berg har gjort sig känd för sina inträngande filmporträtt och har också gjort samarbetat med bröderna Fredrik och Magnus Gertten. Just nu är han aktuell med filmen "Leslie - killen som kommer att glänsa", där han i fem år har följt en tonårig hiphopares liv i medgång och motgång. Den har premiär den 14 november.

TT Spektra: Hur har det fungerat att jobba med Ola Salo?

- Jag tycker han är enkel att jobba med. Det här sättet att filma på förutsätter att man har ett förtroende för varandra och drar åt samma håll. Och han är en person som levererar.

TT Spektra: Arbetstiteln på filmen är "Ola Salo - mellan träd och plast" - varför heter den så?

- Den uttrycker två ytterligheter i Ola Salos värld. Jag är ledsen att jag måste vara så här förtegen, men jag vill inte föregripa något. När man jobbar med en så känd person får man vara lite försiktig med vad man kan sätta i gång.

Filmen om Ola Salo ska enligt planerna också visas i SVT.

TTSpektra
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons