Annons
Nöje

Oprah startar egen tv-kanal

Oprah Winfrey lägger ner sin populära pratshow. Den 9 september 2011 sänds det allra sista avsnittet i amerikansk tv.
Nöje • Publicerad 20 november 2009
Foto: 

I stället kommer Winfrey att starta sin egen tv-kanal - OWN: The Oprah Winfrey Network, uppger New York Times.

Nyheten skakar om tv-världen eftersom Oprah Winfrey är världens mäktigaste tv-personlighet, som genom sitt program gjort författare till stjärnor, fått kändisar som Tom Cruise och Michael Jackson att tala ut och i fallet Barack Obama lyft fram relativt okända politiker mot presidentposten genom sitt helhjärtade stöd.

Annons

Nyheten sipprade ut sedan hennes produktionsbolag meddelat tv-bolagen i USA att pratshowen ska upphöra.

Stjärnan själv väntas kommentera uppgifterna under fredagen.

Oprah Winfreys program, som sänds i TV 3 i Sverige, har visats i 23 år i USA. Den kan ses i hela 141 länder över hela världen och är den amerikanska tv-industrins största kassako.

Sedan 1986

Den då helt okända Chicago-journalisten började en vanlig pratshow med kvinnodominerade ämnen 1986. Men sedan flera år tillbaka använder Winfrey sitt program som plattform för kampanjjournalistik, genom att stödja olika projekt, driva bokklubbar och driva kampanjer för bättre hälsa.

Det sistnämnda genom att visa upp sina egna viktproblem i programmet.

Hon driver sedan tidigare kabel-tv-kanalen Oxygen. Oprah Winfrey producerar även filmer, tidningen O och andra tv-program.

Hon har också lanserat framgångsrika pratshower med Dr Phil och Rachael Ray.

Vad hennes nya tv-kanal kommer att ha för innehåll är ännu okänt. Kanalens görs i samarbete med Discovery Channel i USA. Startdatum för den nya kanalen är inte känt.

TTSpektra
TTS
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons