Annons
Nöje

Roligt och rörande om komiker

Det är något visst med sorgsna komiker. Clownen som gråter och allt det där. Minns Scorseses suveräna tolkning av temat i King of comedy, till exempel.
Nöje • Publicerad 12 november 2009
Bild: Scanpix
Bild: ScanpixFoto: 

Den här gången är det dags för Judd Apatow (The 40 year old virgin, På smällen) att skildra humorn och dess megafoner i Funny people.

Adam Sandler spelar den garvade komikern George Simmons som i och med en obotlig sjukdom frontalkrockar med sin egen ensamhet. I jakten på verklig vänskap och för att ducka för livets innehållslöshet tar han en ung komiker (Seth Rogen) under sina vingar.

Annons

Och det lyckas till största delen fantastiskt bra – Funny peopleär både rolig och rörande och definitivt Judd Apatows mest mogna film hittills. Adam Sandler lyckas med små medel och stor skicklighet framkalla både en stor klump i magen och uppriktiga skrattsalvor.

Jason Schwarzman sticker ut i en briljant, verklighetsfrånvänd biroll, och en rad uppfriskande cameoroller resulterar en rad sneda leenden.

Visst, sexskämten haglar på sina ställen men so what, det är ju karaktärernas liv som ter sig så tomma att den enklaste utvägen är att fylla dem med snack om brudar och könsstorlekar.

Funny peopletappar en del tempo mot slutet, men lämnar snarare än träsmak en riktigt god eftersmak.

Sara Haldert (TT Spektra)
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons