Annons
Nöje

Tunt livvaktstrubbel

Ryan och Wade får en minst sagt dålig start på sin gemensamma high-schoolkarriär. Klädda i likadana tröjor lyckas de inte bara reta upp skolans värsta mobbare utan också få en nördig loser på halsen.
Nöje • Publicerad 3 november 2008

Efter bara en skoldag har kompisarna fått två dödsfiender och en liten tacksam töntkompis. Skolan blir sen snabbt ett Abu Ghurayb med undervisningsambitioner för den i genren klassiska nördtrion (tjockis, tönt och tunnis).

I ett desperat försök att hämnas sina mobbare anlitar kompisgänget en livvakt. Men då killarnas finanser inte är på topp får de nöja sig med budgetvarianten, småtokiga Drillbit Taylor. Owen Wilson spelar Drillbit, en omotiverat vältränad luffare utan några speciella färdigheter i livskyddarbranschen. Kunskapsbristerna till trots, Drillbit tar sig an vännerna och utbildar dem för den slutgiltiga fighten.

Annons

Drillbit Taylorär den senaste filmen från Seth Rogen-gängets komedifabrik (På smällen, Superbad,40 year old virgin).

Rogen som den här gången står för manus berättar en okomplicerad och tunn historia som bjuder på sporadiska skratt.

Roligast blir det när det skämtas om Mordor och hobbitar, plötsligt är det som om skämten skrivs av och för dem som verkligen förstår och uppskattar dem.

Men när grottnördigheten uteblir är filmen inte nödvändigtvis tråkig men också en av många slätstrukna highschool-komedier i videohyllan.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons