Annons
Nöje

Vinn en luftballongsfärd

YA listar de bästa låtarna från 00-talet - och vi behöver din hjälp! Lägg tre bidrag till listan så är du med och tävlar om en lyxig luftballongfärd.
Nöje • Publicerad 5 november 2009
Var med och ge låtbidrag till YA-läsarnas lista över 00-talets bästa låtar, så tävlar du också om en luftballongfärd. @08 Bildbyline:Bild: Aaron Wilson/Scanpix
Var med och ge låtbidrag till YA-läsarnas lista över 00-talets bästa låtar, så tävlar du också om en luftballongfärd. @08 Bildbyline:Bild: Aaron Wilson/ScanpixFoto: 
Bild: Jessica Gow/Scanpix
Bild: Jessica Gow/ScanpixFoto: 

2000-talets första decennium närmar sig sitt slut, och det börjar bli dags att sammanfatta.

Och eftersom vi på nöjet gärna snackar musik, så ser vi fram emot en rejäl djupdykning i det senaste årtiondets bästa musik när nu 00-talet ska sammanfattas. Och det har varit ett omvälvande årtionde för musikvärlden. Ta bara Myspace-revolutionen, nedladdningens struptag på skivbranschen, emo-explosionen, Ola Salo som Jesus, Scooters comeback...

Annons

Det finns mycket att nämna när man snackar tio år musikutveckling. Men vi ska inte begrava oss i någon tung historieskrivning utan fokuserar på det roliga, alla grymma låtar som gjorts de senaste tio åren. De bästa låtarna, som fått oss att skratta, gråta, dansa, headbanga, sjunga eller hoppa runt som tokiga framför stereon.

Men det finns många riktigt bra låtar. Och därför vill vi gärna ha er hjälp, kära läsare.

I dag och tre veckor framåt listar vi på YA 00-talets bästa låtar. Eller vi? Det är ni, läsarna, som får bestämma vilka låtar som ska gå till historien som YA-läsarnas favoritlåtar från 00-talet.

Och samtidigt som ni bidrar till läsarnas lista tävlar ni också om en lyxig luftballongfärd för er och era vänner.

Låter det svårt? Inte då. Det är bara att rota lite i skivhyllor och mp3-mappar och tipsa om era personliga favoritlåtar.

Låter det kul? Ja, för tusan. Vi ser med spänning fram emot en mäktig musiklista, med musiktips som kommer att räcka en bra bit in i nästa årtionde.

Emil Sandgren, nöjesredaktör och Carl Johan Engvall, webbredaktör
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons