Annons
Nöje

Webbjokern i blåsväder

Webbjokervinnarna Mists låt finns på Youtube, vilket strider mot SVT:s schlagerregler. Nu får upphovsmännen själva försöka rensa.
Nöje • Publicerad 13 november 2009
Webbjokervinnarna Mist.
Webbjokervinnarna Mist.Foto: 

- De har kontaktat flera personer och bett dem plocka ner låten, säger Melodifestivalens projektledare Thomas Hall.

Efter att duon Mist vunnit webbjokerplatsen med "Come and get me now" ses den som ett ordinarie bidrag i Melodifestivalen. Det betyder att den inte får framföras förrän den ska tävla i februari.

Annons

Men eftersom den under tävlingen funnits publicerad hos SVT har den också hittat ut på exempelvis Youtube.

- Mist måste nu vara ute på nätet och kolla så att folk inte lägger upp låten. Jag har redan fått kopior på ett par mejl där de kontaktat personer som lagt upp låten och bett dem plocka bort den, säger Thomas Hall till TT Spektra.

SVT har i nuläget inga planer på att straffa Mist för att låten finns på nätet.

- Reglerna säger att man blir diskad om man själv framför eller medverkar till att ett bidrag framförs. Vi har aldrig diskat någon låt som mot upphovsmännens vilja blivit publicerad eller spelad.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons