Annons
Nöje

Wells ger intim show i Ystad

Robert Wells ger sig ut på en "tillbaka till rötterna"-turné i vår, och besöker bland annat Ystad den 8 mars. "Jag sätter självklart pianot i centrum och bjuder på en stor dos boogie inspirerad av Charlie Norman", berättar Wells i ett pressmeddelande.
Nöje • Publicerad 4 november 2008
Robert Wells spelar på Ystads teater den 8 mars 2009. Bild: Scanpix
Robert Wells spelar på Ystads teater den 8 mars 2009. Bild: ScanpixFoto: 

Turnén är tänkt för mer intima hallar än de stora arenor som Ullevi eller Albert Hall, där man brukar hitta Wells och hans rullande Rhapsody In Rock. Med sig har han heller inte något stort uppbåd av gästartister, utan musiker som han jobbat med i över 20 år: Lasse Risberg, Michael Nilsson och Roine Johansson. En inramning som med sin musikaliska trygghet ska ge basen för improvisationer och "musikalisk lekfullhet".

- Jag sätter självklart pianot i centrum och bjuder på en stor dos boogie inspirerad av Charlie Norman, berättar Robert Wells i ett pressmeddelande.

Annons

- Men det blir också klassiska improvisationer i Victor Borges anda.

Robert Wells beskriver turnén, som fått namnet Close-up Tour, som en "back to the roots-turné", och ett musikaliskt andningshål.

- Vi var senast ute på en liknande turné 1990 och kom i somras att snacka om det igen efter en Rhapsody-kväll. Inspirationen tog snabbt fart och vi brinner alla för att komma ut och möta publiken igen på samma sätt som vi gjorde på den tiden.

Efter premiären i Falkenberg 5 mars blir det en fem veckor lång turné med konserter på 20 mindre och intimare teatrar och konsertscener Sverige runt. Den 8 mars besöks Ystads teater.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons