Annons
Nyheter

120 miljoner till lokaljournalistik

Ekonomi • Publicerad 1 juli 2020
Flera medier runt om i Sverige har fått beviljat mediestöd från Mediestödsnämnden. Arkivbild.
Flera medier runt om i Sverige har fått beviljat mediestöd från Mediestödsnämnden. Arkivbild.Foto: Helena Landstedt/TT

Mediestödsnämnden har beslutat att 120 miljoner kronor ska ges ut till stöd för lokaljournalistik i Sverige. Totalt har nämnden, som beslutar om det stöd som staten ger till journalistisk verksamhet, fått in 231 ansökningar från olika företag som sysslar med lokaljournalistik om stöd 2020. Totalt har 192 ansökningar beviljats stöd.

Medier i totalt 20 av 21 län kommer att få ta del av stödet. Beslutet om vilka medier som ska få sina ansökningar beviljade har baserats på hur de lokala förutsättningar för journalistik har sett ut, samt hur långsiktiga satsningarna bakom ansökningarna är.

Annons

"De här pengarna är ett bra exempel på hur vi konkret kan bidra till en ökad journalistik och bevakning i alla delar av Sverige", skriver Charlotte Ingvar-Nilsson, generaldirektör på Myndigheten för press, radio och tv i ett pressmeddelande.

Bland de medier som får ta emot stöd finns tidningar, gratistidningar, webbtidningar samt en nyhetsapp.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons