Annons
Nyheter

16-årig mordmisstänkt greps på flygplats

Brott • Publicerad 16 augusti 2022
Polis på plats och stora avspärrningar efter att två personer förts till sjukhus med skärskador efter ett bråk i Malmö den 14 juni. Arkivbild.
Polis på plats och stora avspärrningar efter att två personer förts till sjukhus med skärskador efter ett bråk i Malmö den 14 juni. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En 16-åring som eftersökts i två månader efter ett knivmord i Malmö har gripits, rapporterar Sydsvenskan.

Sedan tidigare sitter 22-årig man häktad som misstänkt för inblandning i knivmordet på en 21-årig man och mordförsök på en annan man den 14 juni.

Annons

För några veckor klev 16-åringen av ett flyg på Köpenhamns flygplats och blev omedelbart frihetsberövad. Under måndagen överfördes han till Sverige.

Han har varit häktad i sin frånvaro och internationellt efterlyst sedan den 1 juli. Det är oklart var han har befunnit sig de senaste två månaderna, skriver Sydsvenskan.

Rättat: I en tidigare version angavs fel dag för frihetsberövandet av 16-åringen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons