Annons

16-åring frias för storbrand vid tågstation

Brott • Publicerad 5 mars 2020
Branden vid tågstationen i Hässleholm orsakade skador som kostade nära 20 miljoner kronor att reparera.
Branden vid tågstationen i Hässleholm orsakade skador som kostade nära 20 miljoner kronor att reparera.Foto: Johan Nilsson/TT
Storbranden bröt ut sent på eftermiddagen den 14 augusti förra året.
Storbranden bröt ut sent på eftermiddagen den 14 augusti förra året.Foto: Johan Nilsson/TT

En 16-årig flicka som stod åtalad för att ha startat storbranden vid tågstationen i Hässleholm i augusti förra året frias från grov allmänfarlig vårdslöshet.

Enligt åtalet orsakade hon branden genom att kasta cigarettfimpar som startade en brand i en lagerbyggnad intill stationen. Men Hässleholms tingsrätt bedömer att det inte är ställt bortom rimligt tvivel att det var hon som orsakade branden.

Annons

Däremot döms flickan, tillsammans med fyra andra ungdomar, för olaga intrång i lagerlokalen och ringa narkotikabrott. Flickan och två av ungdomarna döms till ungdomsvård medan de två andra döms till dagsböter.

Branden intill järnvägsspåren stoppade all tågtrafik genom Hässleholm i nästan en vecka, vilket påverkade uppskattningsvis 680 000 tågresenärer, enligt åtalet. Skadorna och följdskadorna kostade nära 20 miljoner kronor att reparera.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons