Annons
Nyheter

17-årig mordmisstänkt utlämnad till Sverige

Brott • Publicerad 2 december 2022
En 17-åring som är misstänkt för mord och mordförsök i Halmstad flydde Sverige, men greps senare i Storbritannien. ArkivbildFoto: Johan Nilsson/TT

En 17-åring som är misstänkt för mord och mordförsök i Halmstad i augusti har utlämnats från Storbritannien och blivit häktad i Sverige, rapporterar Hallandsposten.

Två män utsattes för en knivattack i augusti och en av dem avled av sina skador. Bara några dagar efter händelsen greps en 16-åring i Mariestad och han har suttit frihetsberövad sedan dess, först i häkte och sedan på ett boende som drivs av Statens institutionsstyrelse. En annan 16-åring, som nu hunnit fylla 17, flydde landet. Han blev häktad i sin utevaro och senare gripen av polis i Storbritannien.

Annons

– Han greps i Manchester i ganska nära anslutning till att han begärdes häktad i sin utevaro och nu har han kommit till Sverige, säger kriminalkommissarie Lars-Gunnar Perlinger till tidningen.

Den misstänkte 17-åringen nekar till mord och mordförsök.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons