Annons
Nyheter

19-årig rymling häktad för knivmord vid bankomat

En 19-årig morddömd man som var på rymmen från en rättspsykiatrisk klinik har häktats, på sannolika skäl misstänkt för knivmordet i Stockholmsförorten Rissne.
Brott • Publicerad 8 januari 2021
Solna tingsrätt häktar 19-åringen på sannolika skäl misstänkt för mord. Arkivbild.
Solna tingsrätt häktar 19-åringen på sannolika skäl misstänkt för mord. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

19-åringen berättade självmant omedelbart för polisen att han hade huggit mannen, men han förnekar rubriceringen mord, säger Martin Persson.

– Han har inte haft någon avsikt eller uppsåt att döda någon. Han förnekar därför men erkänner grov misshandel och grovt vållande till annans död.

Annons

Mannen som har erkänt var sedan mitten av december på rymmen från den rättspsykiatriska kliniken i Huddinge, bekräftar den ansvarige vårdchefen för TT.

19-åringen dömdes 2018 till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning efter att ha knivmördat en jämnårig elev på ett gymnasium i Enskede.

Berättat utförligt

Mannen har berättat utförligt för polisen om vad det var som hände i Rissne, säger Martin Persson.

– Jag kan inte gå in på detaljer om vad han har sagt, men det kommer ju komma fram i sinom tid.

TT: Har han berättat varför det här skedde?

– Det har han gjort. Det är inget jag kan gå in på, men det kommer han berätta vid en eventuell rättegång, säger Martin Persson.

Mördades vid bankomat

Det var i lördags kväll som en man i 45-årsåldern mördades i samband med att han tog ut pengar från en bankomat i Rissne i Sundbybergs kommun. I tisdags gick polisen ut med bild på den misstänkte mördaren och vädjade till allmänheten om tips – och på onsdagskvällen greps och anhölls den 19-årige mannen.

Mannen vill framföra sin ursäkt till den mördade mannens familj, säger Persson.

– Han är djupt ångerfull.

Åklagare Maria Hävermark säger att man nu arbetar vidare med sedvanliga utredningsåtgärder.

– Vi kollar på övervakningsfilmer, hör vittnen, och tekniska undersökningar ska göras.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons