Annons

20-åring döms för mord i Blackeberg

Brott • Publicerad 3 mars 2020
En 20-årig man döms till 12 års fängelse för att ha skjutit ihjäl en man i Blackeberg i Stockholm i somras. Arkivbild.
En 20-årig man döms till 12 års fängelse för att ha skjutit ihjäl en man i Blackeberg i Stockholm i somras. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT

En 20-årig man döms till tolv års fängelse för att ha skjutit ihjäl en man i Blackeberg i Stockholm i somras.

Offret var ute med sin hund i närheten av sin bostad och träffades av sju skott i bland annat huvud och bål och avled på platsen.

Annons

Mannen döms även för grovt vapenbrott eftersom han två dagar efter skjutningen återvände till brottsplatsen, hämtade mordvapnet och transporterade det till en kvinnas bostad i Vällingby. Kvinnan döms för vapenbrott till fängelse i tio månader och en vän till 20-åringen döms till två och ett halvt års fängelse för grovt vapenbrott och skyddande av brottsling.

I ett uttalande säger domaren i målet, rådmannen Lena Klintefall, att mordet var "en ren avrättning" och att den nu dömde mannen, som var 19 år när brottet begicks, hade dömts till 18 års fängelse om han varit 21 år eller äldre.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons