Annons
Nyheter

21-åring häktad för medhjälp till campingmord

Brott • Publicerad 7 juli 2022
En 21-årig man har häktats för medhjälp till mord och grovt skyddande av brottsling efter mord på en camping. Arkivbild.
En 21-årig man har häktats för medhjälp till mord och grovt skyddande av brottsling efter mord på en camping. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

En man som greps för mordet på en campingplats i Katrineholm i söndags har häktats misstänkt för medhjälp till mord och grovt skyddande av brottsling, rapporterar lokala medier.

Det var under natten till i söndags som en man i 20-årsåldern från Stockholm hittades svårt stickskadad i ett offentligt utrymme på campingplatsen. Han avled senare på sjukhus.

Annons

En 21-årig man anhölls i söndags och på onsdagen begärdes han häktad på sannolika skäl misstänkt för campingmordet. Men under förhandlingen på torsdagen i Nyköpings tingsrätt ändrades rubriceringen till medhjälp till mord och grovt skyddande av brottsling.

Polisen anser därmed att det är någon annan person som utfört själva mordet, men enligt chefsåklagare Robert Eriksson är ingen annan frihetsberövad.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons