Annons

30 000 kunduppgifter läckta från Telenor

Brott • Publicerad 6 september 2019
Mobiloperatören Telenor har drabbats av ett intrång där uppgifter från cirka 30|000 kunder har läckt ut. Arkivbild.
Mobiloperatören Telenor har drabbats av ett intrång där uppgifter från cirka 30|000 kunder har läckt ut. Arkivbild.Foto: Bertil Ericson/TT

Kunduppgifter om cirka 30 000 mobilkunder hos Telenor har läckt ut i samband med ett intrång, rapporterar .

– Det gäller information om kunders abonnemang, så som surfmängd, abonnemangstid, namn, adress, säger Mikko Viitala, presschef på Telenor, till TT.

Annons

Enligt Viitala uppdagades intrånget i och med upptäckten av ett onormalt stort antal sökningar i företagets system.

– Vår utredning har pågått sedan den 16 augusti och den har visat att obehörig tillgång av information kan ha skett sedan i våras. Vi håller på att titta närmare på det här och utredningen som vi gjort hittills pekar på att informationen som man har kommit åt har använts för att försöka locka över kunder till annan operatör, säger han.

Det misstänkta intrånget har polisanmälts och även rapporterats till Post- och telestyrelsen.

– Vårt främsta fokus har varit att identifiera kunderna som berörs och ta kontakt med dem så fort som möjligt, säger Mikko Viitala.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons