Annons

53 livstider för turkiskt bombattentat

Turkiet • Publicerad 13 maj 2019
Mannen döms för att ha arrangerat en attack i turkiska Reyhanli 2013. Totalt 52 personer dog.
Mannen döms för att ha arrangerat en attack i turkiska Reyhanli 2013. Totalt 52 personer dog.Foto: AP

En turkisk domstol har dömt en man till 53 livstider i fängelse för planeringen av ett bombattentat i landet 2013.

52 personer dog när dubbla bilbomber exploderade i staden Reyhanli nära gränsen till Syrien för sex år sedan. Mannen döms till en livstid för varje dödsoffer och ytterligare en för att ha brutit enigheten i landet.

Annons

Förutom planeringen av dådet döms han till ytterligare 5 306 år och sex månaders fängelse för att ha förvarat explosiva ämnen och för sitt medlemskap i en terroristorganisation.

Turkiet har tidigare pekat ut Syrien för att ha organiserat attacken, något som representanter för dess regering har förnekat.

Ytterligare 22 personer har redan dömts till fängelse för inblandning i dådet i Reyhanli, dit tusentals syriska flyktingar tagit sin tillflykt. Dådet följdes av flera attacker i regionen, vilket ledde till att Turkiet stärkte kontrollerna utmed den 90 mil långa gränsen till Syrien.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons