Annons

Ågren: Skönt att visa vad jag kan

I fjol fick han nästan hela säsongen spolierad av sjukdom – nu sköt han Djurgården till kvartsfinal.
Manuel Ågren, 26, njöt efter 3-2-segern över Rögle.
Ishockey • Publicerad 10 mars 2020
Djurgårdens Manuel Ågren, höger, och Patrik Berglund jublade efter 3–2-målet mot Rögle.
Djurgårdens Manuel Ågren, höger, och Patrik Berglund jublade efter 3–2-målet mot Rögle.Foto: Henrik Montgomery/TT

Ågren njöt i fulla drag sedan Djurgården i den näst sista SHL-omgången som sista lag säkrat en kvartsfinalplats till SM-slutspelet i ishockey.

På bekostnad av fjolårets guldlag Frölunda som på sin sjundeplats är fyra poäng bakom Djurgården. Lagen möts i sista omgången i Scandinavium och Manuel Ågren såg till att den matchen inte blir en nagelbitare.

Annons

– Otroligt skönt. Vi gick in med målet att fixa det i dag. Nu får vi njuta lite, sedan har vi match på torsdag och sedan börjar det roliga, sade Ågren.

Snabbskrinnaren från Oskarshamn fick förra säsongen spolierad av den ovanliga leversjukdomen autoimmun hepatit. Den här säsongen har han visat sina kvaliteter och tagit sig ända upp i Djurgårdens förstakedja.

Läckert segermål

Segermålet som skickade Djurgården till kvartsfinal kom efter 15.32 av andra perioden i numerärt överläge och var riktigt läckert. Med ryggen vänd mot Röglemålvakten Christoffer Rifalk svepte han in en backhand.

– Det var en genialisk pass av Haga. Det fanns ingen tid att vända sig om så det var bara att försöka svepa in den runt målvakten, sade Ågren som också stod för en assist och gjort nio mål och 19 poäng hittills.

Djurgårdens tränare Robert Ohlsson kallade Djurgårdens säsong för en ”pissäsong” fram till att kvartsfinalplatsen säkrades. Fjolårets SM-finalförlorare har hela tiden haft guldet för ögonen, men prestationerna har varit ojämna under grundserien.

"Siktar på guldet"

Hemmaspelet har varit briljant – segern mot Rögle var 16:e raka – men nu måste bortaspelet fixas till i slutspelet.

– Nu börjar det kännas bra. Det var så klart oroligt inför den här matchen att vi inte var klara. Att vi skulle få gå den långa vägen in i slutspelet, nu har vi tid att träna och komma rätt igen. Vi siktar verkligen på det där guldet, sade Ågren och fortsatte:

– Vi är väldigt starka här hemma, sedan har vi lite att jobba på borta. Men jag känner att vi verkligen kan göra det, sade Ågren vars lag inte vunnit guld sedan 2001.

SHL gick på tisdagen ut med att slutspelet – trots oron för coronavirus – ska avgöras till varje pris. Med eller utan publik.¨

– Det skulle vara väldigt tråkigt om det blev utan publik. Det blir mitt första slutspel och då vill man ha alla här. Men om det nu blir så är det lika för alla, sade Ågren.

Rögle var redan klart för kvartsfinal och saknade den hunger som Djurgården visade upp. Skånelaget har gjort flest mål i powerplay i serien, men brände samtliga fyra lägen på Hovet.

Göran Sundberg/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons