Annons
Nyheter

Åklagare utkräver inget ansvar efter flygkrasch

Frankrike • Publicerad 7 december 2022
Advokaten Thibault de Montbrial, som företräder de tyska offren i den förödande flygkraschen med ett Air Franceplan år 2009, när rättegången inleddes i oktober. Arkivbild.Foto: Michel Euler/AP/TT

Åklagare i Frankrike meddelar att några fällande domar för flygbolaget Air France och flygplanstillverkaren Airbus inte kommer att utkrävas i rättegången om den dödliga flygkraschen 2009 då över 200 människor miste livet utanför Brasiliens kust.

Inför rättegången – som inleddes i oktober – var de båda bolagen åtalade för vållande till annans död efter kraschen, som är den värsta i Air Frances historia.

Annons

Företagens skuld "ser ut att vara omöjlig för oss att bevisa. Vi vet att denna inställning säkert kommer att vara smärtsam för de civila målsäganden, men vi är inte i stånd att utkräva någon fällande dom av Air France och Airbus" meddelade åklagarsidan rätten på onsdagen.

228 människor, varav tre svenskar, omkom i olyckan 80 mil från Brasiliens kust. Planet hade lyft från Rio de Janeiro och var på väg till Paris.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons