Annons

Albansk soldat dödad av landmina i Lettland

Lettland • Publicerad 6 maj 2019
På bilden syns en soldat i samband med en Natoövning i Lettland. Bilden hänger inte ihop med artikeln.
På bilden syns en soldat i samband med en Natoövning i Lettland. Bilden hänger inte ihop med artikeln.Foto: Mindaugas Kulbis/AP/TT

En albansk soldat har dödats av en landmina i Lettland, enligt landets försvarsmakt. Landminan exploderade på måndagsförmiddagen i samband med att soldaten deltog i en Natoledd minröjningsinsats, och soldaten avled en timme senare.

Ytterligare två medlemmar i de albanska väpnade styrkorna skadades och har förts till sjukhus. För en av dem uppges tillståndet vara kritiskt.

Annons

Lettlands militärpolis har inlett en undersökning om vad som orsakade olyckan. Minan härstammade från andra världskriget.

Land- och sjöminor från första och andra världskriget finns fortfarande spridda i Lettland och hittas dagligen. Enbart under förra veckan oskadliggjordes 343 explosiva föremål som upptäckts av jordbrukare och av väg- och skogsarbetare.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons