Annons
Nyheter

Alibaba klår förväntningarna

Det kinesiska it-konglomeratet och e-handelsjätten Alibabas delårsrapport visar att företagets intäkter uppgick till 234.16 yuan, motsvarande 32,29 miljarder dollar.
Ekonomi • Publicerad 10 augusti 2023
E-handelsjätten Alibaba presenterar delårsrapport. Arkivbild.
E-handelsjätten Alibaba presenterar delårsrapport. Arkivbild.Foto: Andy Wong AP/TT

Det överträffade förväntningarna på 31,20 miljarder dollar, enligt Refinitivs konsensusprognos.

Alibabas intäkter växte med 14 procent under kvartalet, som slutade 30 juni, jämfört med samma period i fjol.

Annons

Nettovinsten till vanliga aktieägare uppgick till 4,76 miljarder dollar, mot förväntade 3,98 miljarder dollar. En ökning med 51 procent jämfört med föregående år.

Alibaba har verkat i en kinesisk ekonomi som har hackat rejält sedan landet lättade på sina strikta pandemikontroller i december.

Tidigare i somras kom även beskedet att Alibaba möblerar om i ledarskiktet. Daniel Zhang kommer att lämna sin tjänst som vd och styrelseordförande i september.

Ny vd blir Eddie Wu, som i dag är ordförande för Alibabas flaggskepp inom e-handel, Taobao och Tmall. Joseph Tsai tar samtidigt över rollen som styrelseordförande. Tsai är för tillfället vice ordförande i företaget och beskrivs som en nära allierad till Alibabas medgrundare och storägare Jack Ma.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons