Sundsvallförlust igen – ny tränare i morgon

I fredags fick Joel Cedergren sparken. Tränarbytet gav inte den injektion Sundsvall hoppades på. Trots spelövertag i den första halvleken blev det förlust mot IFK Göteborg, 0–2.
På måndagen presenteras en ny tränare.
Fotboll • Publicerad 1 september 2019
En frustrerad Oliver Berg är besviken efter att ha missat en målchans för Gif Sundsvall i förlustmatchen mot IFK Göteborg.Foto: Erik Mårtensson/TT

Läget blir allt mer prekärt för Gif Sundsvall som nu ligger fast förankrat i botten av den allsvenska tabellen med åtta omgångar kvar att spela.

Biträdande tränaren Andreas Pettersson fick ta över i fredags och 48 timmar senare ledde han Gif Sundsvall för första gången som huvudansvarig. Det blir också enda gången.

– Det kommer en ny tränare i morgon, säger Pettersson.

Tränaren som presenteras på måndagen får chansen att jobba med Sundsvall under landslagsuppehållet som väntar.

– Det blir väl alldeles utmärkt för honom att sätta sin prägel på laget och kunna jobba lite grann under de här två veckorna vi har framför oss, säger Pettersson.

Glatt i Blåvitt

Sundsvall hade samma svårigheter att göra mål som tidigare under säsongen. Trots ett rejält spelövertag i den första halvleken kammade Sundsvall noll.

På tilläggstid var Pol Roigé oerhört nära att åtminstone reducera Göteborgs ledning, men lyckades skjuta en retur från målvakten Giannis Anestis utanför från nära håll.

Desto gladare är stämningen IFK Göteborg som tog en stabil bortaseger. Mycket tack vare nyförvärven som bara varit i klubben i tre veckor.

Hosam Aiesh, som kom från Östersund i augusti, gjorde det viktiga 2–0-målet fyra minuter in i andra halvlek. Ett mål som fick Sundsvall att falla ihop efter sin starka första halvlek.

Sana framspelare

Framspelare till 2–0-målet var Tobias Sana, mittfältaren som kom tillbaka till Blåvitt i samma veva som Aiesh presenterades.

Sana var även inblandad i Göteborgs första mål, en riktig upprullning av ett överspelat Sundsvalls-försvar som slutade med att Giorgi Charaisjvili enkelt kunde rulla in bollen bakom målvakten David Mitov Nilsson.

– Det är en jämn match och vi kontrollerar det mesta av spelet, men släpper in ett billigt mål. Så det är frustrerande, konstaterade Sundsvalls Johan Blomberg i halvtid.

I och med segern fortsätter IFK Göteborg att skugga topplagen i allsvenskan. Det är nu tre månader sedan Blåvitt senast förlorade en match i högsta serien.