Annons
Nyheter

Amazons delår motsvarade inte förväntningarna

Ekonomi • Publicerad 29 juli 2021
Amazongrundaren Jeff Bezos skrattar tillsammans med sina resekompisar i samband med rymdtrippen med Blue Origin. Men lika rolig blev inte delårsrapporten för det andra kvartalet. Arkivbild
Amazongrundaren Jeff Bezos skrattar tillsammans med sina resekompisar i samband med rymdtrippen med Blue Origin. Men lika rolig blev inte delårsrapporten för det andra kvartalet. ArkivbildFoto: Tony Gutierrez AP/TT

Amazons delårsrapport för det andra kvartalet blev inte riktigt vad marknaden hade hoppats på.

Försäljningen steg till 113,1 miljarder dollar, att jämföra med 88,9 miljarder dollar samma period förra året. Men analytikerna hade trott på en försäljning på 115,2 miljarder dollar.

Annons

För kommande kvartal tror Amazon på en försäljning på mellan 106 och 112 miljarder dollar, betydligt mindre än experternas förväntan på 118,9 miljarder dollar.

En förklaring till de missade målen är att kunderna i och med virussmittans tillbakagång också i större utsträckning valt att handla i butiker i stället för på nätet.

Amazons aktie föll flera procent efter börsens stängning.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons