Annons

Andersson: Inte rättvist att spela utan fans

Spelarna i NHL uppmanas att stanna i de städer där de normalt spelar, och kommer att få betalt under pausen, rapporterar .
De få svenskar i NHL som öppet kommenterat stoppet till följd av coronaviruset stödjer beslutet.
Ishockey • Publicerad 14 mars 2020
Calgarys Rasmus Andersson i en match förra året.
Calgarys Rasmus Andersson i en match förra året.Foto: AP/TT

Calgarys svenske back Rasmus Andersson tycker att det var rätt beslut att stoppa spelet i den nordamerikanska ishockeyligan NHL på grund av hotet från coronapandemin.

– Jag tycker inte att det är rättvist mot någon om du spelar utan fans. Fans, på många sätt, betalar din lön, och att inte kunna komma och se matcherna är inte rättvist, enligt min åsikt, säger han till kanadensiska Sportsnet.

Annons

Han tror inte att säsongen blåses av helt och hållet.

– Det skulle överraska mig. På ett eller annat sätt så måste vi ha slutspel, säger han till Sportsnet och fortsätter:

– Vi har spelat fler än 70 matcher i år. De borde åtminstone låta oss spela slutspel, säger han.

Själv försöker han att tänka på sin personliga hygien och säger sig aldrig ha tvättat sina händer så mycket som den senaste veckan.

– Det är skrämmande, men allt vi har hört är att det är som influensan. Du är inte direkt orolig för din egen del, utan du är orolig för de äldre och sjuka, säger han.

St Louis forward Oskar Sundqvist beskriver NHL:s paus som "surt" till Sportbladet.

– Men det är inte mycket att göra, vi kan bara vänta och se hur det blir. Och jag stödjer beslutet. Det handlar ju om andra människors hälsa. Även om jag tror att vi hockeyspelare klarar oss ganska bra är man lite orolig för barnen. Med tanke på att det är så många barn på alla matcher så känns inte risken värd det, säger han.

Gustav Sjöholm/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons