Annons
Nyheter

Antikorruptionschef förhörd om korruption

Nigeria • Publicerad 7 juli 2020
Muhammadu Buhari är Nigerias president. Arkivbild.
Muhammadu Buhari är Nigerias president. Arkivbild.Foto: Themba Hadebe

Chefen för Nigerias ledande antikorruptionsorgan har förhörts av en panel om anklagelser om korruption – men kritiska röster avfärdar beskyllningarna och säger att Magu offras i ett maktspel.

Ibrahim Magu, chef antikorruptionskommissionen EFCC, frågades ut på måndagen om egenmäktighet och påstådd försäljning av beslagtagen egendom.

Annons

– I överensstämmelse med principen om rakhet och rättvisa var det nödvändigt att ordföranden fick tillfälle att bemöta anklagelserna, som är tunga till sin natur, säger en källa vid presidentkansliet.

Uppgifter om att Magu stängts av från sitt ämbete möts av tystnad i regeringskretsar.

I juni läckte uppgifter från en rapport om misstankarna som landets riksåklagare skickat till president Muhammadu Buhari ut till medierna.

Kritiker säger nu att Magu är på väg att bli ett bondeoffer i en maktkamp i landets politiska elit.

Femi Odekunle, medlem av Buharis rådgivande kommitté mot korruption, kallar det hela "ett maktspel av maktblock i maktens korridorer".

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons