Annons
Nyheter

Apple stramar åt hemarbetandet

Ekonomi • Publicerad 16 augusti 2022
Apples huvudkontor i Cupertino i Kalifornien som rymmer omkring 12|000 anställda. Arkivbild
Apples huvudkontor i Cupertino i Kalifornien som rymmer omkring 12|000 anställda. ArkivbildFoto: Noah Berger/AP/TT

Apples anställda måste återvända till sina arbetsplatser minst tre dagar i veckan från början av september, rapporterar Financial Times.

I ett internt meddelande säger bolagets vd Tim Cook att samtliga medarbetare vid företagets kontor i Kalifornien behöver komma till jobbet på tisdagar och torsdagar, samt ytterligare en dag i veckan. Även anställda i andra delar av världen förväntas återvända till sina arbetsplatser, beroende på lokala förhållanden.

Annons

Cook säger att det nya upplägget "kommer att stärka vår förmåga att arbeta flexibelt samtidigt som vi bevarar det personliga samarbetet som är så avgörande för vår kultur".

Apple tillkännagav redan i juni 2021 att de anställda skulle återvända till sina arbetsplatser i september det året. Men bolaget tvingades backa från planerna sedan smittspridningen av covid-19 tagit ny fart.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons