Arsenal till kvartsfinal i FA-cupen

Fotboll • Publicerad 2 mars 2020
Eddie Nketiah firar efter sitt 2–0-mål mot Portsmouth.
Eddie Nketiah firar efter sitt 2–0-mål mot Portsmouth.Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Måndagskvällen bjöd inte på någon klassisk FA-cupskräll. Premier League-laget Arsenal avfärdade League 1-gänget Portsmouth med säkra 2–0 på bortaplan och är därmed första lag att bli klart för kvartsfinal i den klassiska fotbollsturneringen.

Första halvlek var jämn, men precis innan domaren blåste för halvtidsvila gjorde försvararen Sokratis Papastathopoulos 1–0 och sex minuter in i andra halvlek fastställde unge anfallaren Eddie Nketiah slutresultatet.

– Målen kom vid rätt tid. Vi visste att det skulle bli en svår match där det första målet skulle bestämma rytmen. Vi försökte pressa och döda matchen med ett tredje mål. Det var en bra insats av laget, säger Nketiah enligt BBC.

Därmed är Arsenal tillbaka på vinnarspåret efter att ha åkt ur Europa League i torsdags.