Annons
Nyheter

Åtalas för mord på gravid kvinna

Danmark • Publicerad 10 mars 2023
Den gravida kvinnan mördades utanför sin arbetsplats i danska Holbæk den 3 november förra året. Nu åtalas en man och en kvinna för dådet. Arkivbild.
Den gravida kvinnan mördades utanför sin arbetsplats i danska Holbæk den 3 november förra året. Nu åtalas en man och en kvinna för dådet. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man och en kvinna åtalas för mordet på en gravid kvinna i Holbæk i Danmark i november. Den 37-åriga kvinnan hade lämnat vårdboendet där hon var anställd och precis satt sig i sin bil när hon utsattes för en knivattack. Hon slets ut ur bilen och knivhöggs i benen, bålen och armarna. Hon skars också i halsen.

Kvinnan förklarades död när hon kom till sjukhus, medan barnet hon bar i magen inledningsvis kunde hållas vid liv. Men några dagar senare avled också barnet.

Annons

De åtalade är en 25-årig man och en 34-årig kvinna. Mannen ska enligt åtalet vara den som utförde dådet, medan kvinnan åtalas för medhjälp. Åklagaren hävdar att de planerat mordet tillsammans.

Enligt polisen kände de nu åtalade personerna och den mördade kvinnan varandra. Samtliga inblandade är afghanska medborgare. Enligt uppgift från åklagare har de åtalades svar och förklaringar under polisförhören skilt sig åt.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons