Annons
Nyheter

Rånare misstänks ha pistolhotat fyraåring

Brott • Publicerad 12 januari 2023
Två män åtalas för ett hänsynslöst rån i Linköping. Arkivbild.
Två män åtalas för ett hänsynslöst rån i Linköping. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

Två unga män åtalas för ett hänsynslöst rån i Linköping. Under rånet misstänks de ha hotat en man och hans fyraårige son med pistol, rapporterar lokala medier.

Rånet inträffade i oktober förra året. Mannen hade svarat på en annons och stämt träff med en person för att köpa en elcykel. Han tog med sig sin fyraårige son.

Annons

Men personen som skulle sälja cykeln drog fram en pistol och riktade vapnet mot mannen och den lille pojken. Ytterligare en rånare kom till platsen.

Rånarna krävde pengar och drog ner mannen på marken för att leta igenom hans kläder. Enligt åklagaren försökte de också slita barnet från pappans armar.

Rånarna kom till slut över en mobiltelefon och en klocka.

Nu åtalas två män, 23 respektive 21 år, för grovt rån, grovt olaga hot och försök till olaga frihetsberövande. En kvinna åtalas för medhjälp till grovt rån. Samtliga tre förnekar brott.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons