Annons
Nyheter

Åtalas för poststöld efter Postnords fälla

Brott • Publicerad 4 mars 2023
Två butiksanställda åtalas för stölder sedan Postnord gillrat en fälla. Arkivbild från en annan butik.
Två butiksanställda åtalas för stölder sedan Postnord gillrat en fälla. Arkivbild från en annan butik.Foto: Jessica Gow/TT

Postnord gillrade en fälla hos ett postombud i Karlskrona – och den slog igen. Nu åtalas två butiksanställda för grov stöld av mobiltelefoner, rapporterar lokala medier.

Misstankarna uppstod när flera kunder klagade på att de inte fått sina beställda varor, som skulle ha hämtats ut i butiken. Postnords säkerhetspersonal skickade då fem mobiltelefoner utrustade med spårsändare till butiken och kunde konstatera att dessa inte registrerades enligt rutinerna. Dessutom stängdes telefonernas system av.

Annons

När säkerhetspersonalen kom in i butiken var telefonförpackningarna uppbrutna och telefonerna samlade i en påse. En butiksanställd försökte fly men brottades ner av Postnords personal och hölls fast tills polis anlände.

De två butiksanställda var initialt misstänkta för omfattande stölder, men åtalet omfattar bara de fem mobiltelefonerna. Båda nekar till brott.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons